Geplaatst op Geef een reactie

De SanDisk iXpand: een juweeltje!

Omdat een klant van DewSystems specifieke vragen over de SanDisk iXpand had, hebben we eentje besteld bij onze leverancier. We wilden namelijk testen hoe het allemaal werkte, voordat we hem een antwoord wilden geven.

“Kan ik muziek afspelen van op de SanDisk iXpand?”

Dat was de vraag van onze klant: “Kan ik muziek afspelen vanaf mijn iXpand USB-stick”. Het simpele, korte antwoord hierop is ‘Ja’, maar we wilden het beter uitzoeken.

Sandisk iXpand flash drive

Toen we deze morgen rond 9 uur het pakketje ontvingen, gingen we meteen aan de slag. Na het uitpakken uit de, zoals gewoonlijk veel te grote doos, hadden we een apparaatje ter grote van een standaard USB-stick in de hand. Aan de ene zijde bevindt zich een normale USB-connector en aan de andere kant zit een semi-flexibel stukje met een lightning-connector voor in de iPhone, iPad of iPod Touch.

De SanDisk iXpand connecteren

Om de iXpand aan onze iPhone te koppelen moesten we het achterste deel van de stick wat omhoog plooien, zodat de lightning-connector vrij kwam. In het begin kostte ons dat wat oefening, maar na verloop van tijd ging dat als vanzelf.

Bij de eerste connectie vroeg iOS of de bijbehorende app geïnstalleerd moest worden. Dit sloegen wij eerst over; we wilden namelijk testen of de app écht nodig was om de USB-stick van SanDisk te gebruiken op de iPhone. Daarom openden we de app bestanden van iOS en zochten we naar een verwijzing, die toonde dat de nieuwe USB-stick herkend werd. Deze vonden we echter niet en besloten daarom de app toch te installeren. Na de installatie was opeens de opslaglocatie “iXpand Drive” beschikbaar in de Bestanden-app. Zo konden we meteen alle mappen en bestanden op het stickje zien, openen en bewerken.

Muziek luisteren

Nu dat allemaal uitgeklaard was, vonden we het tijd worden eens naar de vraag van onze klant te gaan kijken. Daarom openden we de app Muziek vanop het startscherm van de iPhone en zochten naar de nummers, die SanDisk standaard op de stick geplaatst had. Deze waren jammer genoeg onvindbaar.

We besloten dus eens te kijken in de iXpand Drive app, die we zonet gedownloaded hadden.

Screenshot van de startpagina van de app
Het startscherm wanneer je de app opent. Dit kan bij jou verschillend zijn.

Daar tikten we op View Files en ja hoor, daar was het: een tabje ‘Music’!

Screenshot na de tik op "View Files"; de bestanden worden getoond.
In dit scherm vonden we de “Music” tab.

Vervolgens tikten we op de tab ‘Music’ en daar konden we, net zoals in de standaard Muziek-app van iOS, kiezen uit nummers, artiesten, albums, playlists,… om een aantal nummers of juist een enkel liedje af te spelen. Shuffelen kon ook meteen.

Extra iXpand functies

Naast de zonet beschreven functies, zijn er nog veel meer mogelijkheden met de SanDisk iXpand. Zo kan je een back-up maken van je foto’s en video’s. Een andere, minder verwachte optie is het maken van een back-up met al je contacten erin. Dat vinden wij bij DewSystems alvast een supertoffe functie, die zeker mag blijven.

Ook leuk is dat je kan filteren op bestandstype in de bestandenweergave van de app. Je kan kiezen uit foto’s, video’s, muziek en gewoon bestanden. Dat maakt het juiste document vinden net ietsje makkelijker!

Verkrijgbaarheid bij DewSystems

Bij DewSystems kan je de SanDisk iXpand in vijf varianten vinden. Iedere variant heeft een andere hoeveelheid opslag. Hieronder vind je ze allemaal terug!


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of ben je op zoek naar een specifiek product? Contacteer DewSystems dan zeker eens voor meer informatie. Want DewSystems, dat is jouw partner bij alle computeraangelegenheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *